OVER BRIGHT LIGHTS, BIG CITY

Tijdens Dide’s derde jaar Codarts (2014) speelde ze deze wilde pop/rockmusical oa in het M-lab in Amsterdam, De Maassilo en het Gouvernetheater in Rotterdam. 

 

BRIGHT LIGHTS BIG CITY

Codarts presenteert de Nederlandse première van de rockmusical Bright Lights, Big City, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jay McInerny.

Het verhaal draait rond worstelend schrijver Jamie. Sinds zijn vrouw hem verliet om een carrière op te bouwen als topmodel, glipt het leven steeds meer door zijn vingers. s Avonds duikt hij in het duizelingwekkende nachtleven van New York. Met drank, drugs en seks probeert hij de onaangename zaken van het leven te vergeten. Tevergeefs: zelfs tijdens zijn cocaïneroes in de clubs wordt Jamie geplaagd door verontrustende beeelden uit het verleden. Jamie’s leven lijkt onherroepelijk af te stevenen op een crashdown….

Bright Lights, Big City is een rauw, uitdagend muziektheaterstuk in de stijl van Rent en Next To Normal, gespeeld in een speciaal voor deze productie gemaakte vertaling van regisseur Daniël Cohen. Feesten tot je er bij neervalt! — You only live once! – het zijn leuzen die nu misschien nog wel meer gelden dan in de tijd dat McInerny zijn boek schreef. Wat heeft het ik-tijdperk ons gebracht?

 

Regie: Daniel Cohen
Choreografie: Pim Veulings
Spel: Milene van der Smissen, Erlijn Bakker, Eke van der Bijl, Renee de Gruijl, David Schwarz, Maarten Redeker, Marco Hoving, Alexander Brouwer, Dide Vonk, Diana van Die.